Zoals iedere dans heeft ook Ierse dans een basis. Waarschijnlijk is het wel de enige dans waar op zowel zachte als harde schoenen gedanst wordt.

Als absolute beginner in Ierse dans meteen op harde schoenen starten is echter vragen om verwondingen. Er komt de nodige techniek bij kijken en de zachte schoenen zijn de opmaat naar je harde schoenen.
In het begin was 'een simpel ritme' op een dergelijk paar schoenen mijn doel, maar die schoenen moest ik dus eerst 'halen' en hoe lang dat ging duren? Ik had geen idee, als ik überhaupt ooit zover zou komen.

Daarom begon ik op 1 oktober 2011, de dag van de proefles, met een soort dagboek dat ik uiteindelijk 'The Road to Heavies' als naam gaf.

Een waarschuwing vooraf: er is waarschijnlijk geen klap aan als je geen Ierse danser bent (en waarschijnlijk ook als je dat wel bent). Voor veel begrippen is geen Nederlands woord en de passen zijn vrijwel niet uit te leggen.
In het dagboek worden geen namen genoemd. Het voegt naar mijn mening niet veel toe en de lezer kent ze (hoogstwaarschijnlijk) toch niet.


Archief


Het allereerste begin