De Kilkenny Feis moest ik helaas laten schieten: een zeer zware migraine-aanval verpeste het weekend en ook mijn plannen wat betreft deelname aan die Feis.

De docente vraagt me bij het binnenkomen als eerste of ik mee wil doen aan een optreden op Saint Patrick's Day. Dat is nu een wat minder pittig stuk vergeleken met vorig jaar, maar toch doe ik niet mee.
Dat is niet omdat ik niet wil (integendeel) maar meer omdat het optreden op zaterdag grote kans loopt voor mij verpest te worden door een migraine-aanval. Vorig jaar moest ik om die reden ook al halsoverkop afzeggen waardoor de docente op zoek moest naar een vervanger en dat wil ik haar niet nog eens aandoen.

Samen met de groep die zo nu en dan in de hoek oefent, enkele Intermediates en Opens die al wat op hun harde schoenen lopen te oefenen en wat los oefenende dansers, is het een drukke boel en de docente is soms moeilijk te verstaan.

De Primary Single Jig

Bij de Primary Single Jig heb ik, naast de bewegingen, dan ook moeite de muziek te volgen. De beweging is vooral het lastigste. Ik moet met beide benen tegelijk omhoog springen, het been dat voor is naar achteren brengen en bij het met beide voeten tegelijk neerkomen de voet die voorstaat even optillen en weer plaatsen en daarna m'n achterste voet even optillen en plaatsen, een jump-hop-back. Hoe ik dat ook probeer, het wil voor geen meter, zelfs niet als ik het langzaam probeer.

Met het harde schoenenwerk gaat het gelukkig iets beter, al blijft de muziek lastig te volgen onder het geluid dat de andere dansers produceren.
De Primary Treble Jig heb ik nog maar half onthouden, dus het begin van de lead-around krijg ik overnieuw. Veel helpt het niet, thuis ben ik alweer blanco.