Het zachte schoenenwerk gaat lekker. Er zit veel energie in (dat vindt de docente ook) en er gaat ook minder mis.
De Primary Reel gaat bijna goed. Pas als ik in de sidestep op links over moet stappen wordt het moeilijk als ik met het verkeerde been eindig en dus verkeerd de sidestep in ga. Dat komt, zoals al zovaak, door de verkeerde volgorde van de passen aan het einde van de sidestep. Daardoor staat het verkeerde been voor en daar ga je bijna automatisch op door.

Tijdens het dansen gaat de gedachtenmachine dan ook op volle toeren en is het afgelopen.

De Primary Slip Jig gaat beter. Hoewel het nog veel denkwerk kost, lukt het me nu om 'm in 1 keer te dansen. Ook de beweging die ik zelf erg aanstekelijk vind, 'point-point-point-hop-over-2-3' lukt me nu. Ik ben daarna wel kapot, maar heb het wél voor elkaar gekregen.

Minder geluk heb ik met de Primary Treble Jig. Ik sta even af te wachten en te kijken wat m'n klasgenoten ervan maken. Wederom erg duidelijk hoor ik onmiskenbaar 'klak...klak-klaklaklak' aan het begin van de lead-around (sorry, beter kan ik het echt niet uitleggen).
Hoe vaak ik het ook geprobeerd heb, het is me tot nu toe niet gelukt dat te reproduceren. Ik besluit het dan ook maar op te nemen, zodat ik het altijd nog eens zelf kan proberen.