De les begint vooral met het bespreken van enkele resultaten van de wedstrijd van afgelopen weekend. Terwijl ze dat doet, spreekt ze ook m'n Ierse klasgenote aan. Ik weet nog steeds niet waarom de docente zo'n verschrikte uitdrukking op haar gezicht kreeg tijdens de Treble Jig-competitie vorige week en vraag m'n klasgenote daarom wat ze fout deed.

Plagend zegt ze dat ze eerst niet weet wat ik bedoel, maar gaandeweg komt het antwoord dan toch boven: ze besloot de Primary Treble Jig te doen, raakte in de war van de beginners-snelheid, waarna het misging, waarop de docente zich afvroeg waarom ze in vredesnaam de Primary-dans deed.

Het is de laatste les van het seizoen, dus ik krijg van de nodige dansen nieuwe passen mee.
Vooral het laatste stukje van de Primary Single Jig is met een 'kick-out' een pittige. Ik moet hoppen en daarbij m'n andere been zo ver mogelijk naar buiten schoppen.

Ik oefen 'm, maar heb de neiging bij het uitschoppen van het been ook te 'hoppen' op m'n andere been en dat is nu juist niet de bedoeling. Wel vind ik de beweging razendsnel. Voor m'n gevoel heb ik amper de tijd om daarna 'back-2-3, back-2-3, over-2-3-4-5-6-7' te doen en de beweging kost dan ook veel moeite.

Van de Primary Treble Jig krijg ik nog een extra stamp-beweging, die ik helaas slecht onthoud.
Nou ja, over 2 maanden weer een dag. Eerst eens van een aantal vrije vrijdagavonden genieten.