Bijna foutloze Primary Reel en Primary Slip Jig

Ja, wéér gaat het bij de Primary Reel mis met de laatste passen. Waarom weet ik niet, maar die laatste passen willen maar niet blijven hangen. Overigens is dat vooral de volgorde: de passen zelf doe ik goed, maar precies verkeerd om.
Als ik het nog eens probeer, vergis ik me in m'n benen en gaat het uiteindelijk mis.

De Primary Slip Jig gaat bijna helemaal goed. Pas als ik bij de passen die ik minder goed ken moet overstappen ga ik de mist in. Ik kan duidelijk merken dat het Primary-werk me nog een hoop denkwerk kost.

Aan de Primary Single Jig begin ik maar niet.
De dag voor deze les heb ik overigens nog even op m'n heavies geoefend op m'n werk. M'n benen kwamen gigantisch goed los, maar helaas kon ik de Primary Treble Jig niet goed genoeg meer herinneren om 'm te oefenen.

De docente is dan ook even in de war als ik zeg dat het oefenen prachtig ging en staat klaar om mijn uitvoering van de Primary Treble Jig te zien. Tja... das dus een domper voor mezelf dat ik het niet meer weet.

Na wat uitleg kan ik het nog eens oefenen, maar mijn brein draait op volle toeren om te herinneren wat ik ook weer moet doen. Terwijl de docente het voordoet sta ik nog te bedenken met welk been ik moet beginnen. Ik moet een hop-1-2-3 in een draai rechts-om doen. Dat is een pittige beweging, omdat je er amper de tijd voor lijkt te hebben. Daar achteraan moet ik 2 trebles doen, maar ik ben zo druk doende na te denken met welk been ik eindig van de beweging ervoor dat het even duurt.

Bij thuis oefenen lijk ik, als ik geen passen ben vergeten, ein-de-lijk de complete lead-around te kunnen. Ik ben zo bang dat ik 'm vergeet dat dat het eerste is wat ik doe als ik thuis kom. Ik krijg nu ook de indruk dat ik de timing eindelijk begrijp.