Een beetje hetzelfde liedje als de vorige les: het oefenen wil niet echt en ik begin steeds meer te merken dat vooral langdurig uithoudingsvermogen een probleem vormt. Een korte, stevige inspanning is geen probleem, maar het dansen is een meer langdurige zeer stevige inspanning. Vaak ben ik na m'n Reel bekaf en moet ik echt even bijkomen.

Houding

Er wordt nu ook meer gelet op m'n houding: de Feis is voor mij weliswaar niet weggelegd, maar het is wel iets wat er in moet komen voor de toekomst. Dus borst vooruit, armen strak langs m'n zij met de vuisten stevig licht 'verborgen' achter m'n heupen. De leraar merkt op dat ik op sommige momenten even met m'n vuisten dans. Steeds op dezelfde momenten zwaaien ze even naar buiten om m'n evenwicht te bewaren.

Houterige side-step

Verder kom ik voorlopig toch niet, dus komt het weer op het bekende probleem: M'n side-step. Ik moet daar meer 'flow' in zien te krijgen. Zoals het er nu naar uitziet is het te houterig. Iets wat ik hartgrondig met beide docenten eens ben, maar hoe hard ik het ook probeer, veel beter dan 'ietsje minder houterig' wordt het niet.

Ik blijk de passen van de Single Jig niet helemaal juist onthouden te hebben, of beter gezegd: bij de eerste keer is de waarschuwing dat een bepaalde sprong ter voorbeeld weggelaten wordt, niet helemaal bij me binnengekomen. Na enige uitleg begin ik eigenlijk overnieuw met het leren van de betreffende passen.