Goed resultaat

Zo slecht als het de vorige keren ging, zo goed gaat het vandaag: ik spring enthousiast rond, krijg m'n lead-around in 1 keer goed en ga vrij vloeiend door met een sidestep, twee 1-2-3's (waarvan 1 met hop) vervolgens een tweede sidestep (maar dan naar links) en de passen die daar achteraan komen.

Ik merk ook wat ik steeds fout deed bij m'n sidestep. Na de hop plaatste ik m'n rechtervoet voor me, terwijl ik deze al een stap opzij moest zetten om zo weer te kunnen sluiten met m'n linkerbeen en zo de seven juist te kunnen uitvoeren.

Zodoende merk ik ook waarom ik niet de juiste afstand afleg. Terwijl ik aan m'n sidestep begin, wijst de leraar met z'n vinger naar rechts, om aan te geven dat ik te weinig afstand afleg. Langzaam maar zeker krijg ik steeds beter door waar het mis gaat en op een gegeven moment kan ik 'm veel beter volgen.

Geen paniek meer bij obstakels

Ik merk ook dat ik met m'n lead-around eigenlijk niet meer in paniek raak als ik de leraar of een van m'n lesgenoten op m'n pad tref: sinds les 2 is er een beginneling bijgekomen, die uiteraard dezelfde passen dient te leren en uiteraard met dezelfde dingen worstelt als waar ik mee worstelde, of waar ik nog steeds mee worstel, met als voornaamste het oefenen om op de juiste plek te eindigen met de lead-around.

Slechts 2 lessen terug raakte ik in paniek en stopte met m'n passen of raakte volledig de tel kwijt. Nu stap ik vrolijk verder en ga gewoon door met m'n sidestep, twee 1-2-3's (waarvan 1 met hop) vervolgens weer een sidestep, twee 1-2-3's (waarvan 1 met hop) en vervolgens 2 nieuwe versies van de 1-2-3, waar ik bij de tweede pas niet op m'n tenen moet gaan staan maar op m'n hiel, om vervolgens weer een sidestep uit te voeren: daarna volgt een serie van twee hops en twee 1-2-3's.

Dat gaat een paar keer mis, maar uiteindelijk lukt zelfs dat me. Technisch moet er natuurlijk nog veel verbeterd worden, maar ik heb het toch maar mooi gedaan! En dat voor iemand die in het begin dacht de eerste les niet te overleven en 2 weken geleden zelfs dacht aan stoppen en de afgelopen dagen alleen in z'n hoofd geoefend heeft...

De bult komt eraan...

Wel dien ik bij thuiskomst meteen m'n voet te koelen: zoals hij aanvoelt heb ik morgen weer een forse bult. De dag erna heb ik inderdaad weer enige vochtvorming, maar de pijn is minder dan twee weken terug.