Kromme tenen!

Het eerste wat me opvalt vlak voordat ik m'n schoenen aantrek: ik kan mijn tenen nu verder krommen: het zal nog verder moeten, maar het is duidelijk dat het versterken van de spieren die ik daarvoor nodig heb geholpen heeft.
Ongeveer 2 weken lang zit ik, op advies van m'n lerares om de dag de tenen van m'n rechtervoet te krommen. Dat hou ik even vast, om daarna weer los te laten. Door die oefeningen in series van 8 te doen en af te wisselen met m'n linkervoet kom ik uiteindelijk aan 24 keer per dag.
Al snel kreeg ik door dat links lang niet zo makkelijk gaat als rechts. Wel schiet bij beide voeten de kramp tenminste niet meer in m'n spieren als ik m'n tenen stevig krom of te lang aangespannen houd.

Een nieuwe dans: De Single Jig

In de les gaat het niet helemaal zoals ik het wil: na m'n derde sidestep, twee hops en twee 'over-2-3's' ga ik meerdere malen de mist in als ik moet wisselen van been.
Ter afwisseling krijg ik daarom maar de eerste passen van de Single Jig, een van de dansen in het rijtje Jigs en Reels die een beginner onder de knie moet krijgen voordat hij/zij de eerste passen mag gaan leren op harde schoenen.

De betreffende passen zijn nog onwennig, en komen vooral wat onlogisch op me over: dat ik zo nu en dan de fout maak de passen uit de andere dans (een Reel) te maken, helpt ook niet echt mee. Het is het bekende euvel: ik denk na tijdens het uitvoeren van de passen en dus gaat het mis.

Tevens is er bericht over de wedstrijd van de school waar ik lid van ben. De Kilkenny Feis (spreek uit: fesj) is een maand naar voren geschoven, waardoor het volgens mijn lerares te vroeg is om er aan deel te nemen. Blij toe: ik zat er ook niet echt op te wachten, vooral omdat ik totaal niet weet wat ik van zo'n Feis moet verwachten. Alleen al daarom wil ik eerst een bezoek brengen.

Ik vraag ook nog even wat advies over de vochtbulten aan de binnenkant van m'n voeten, vlak onder m'n enkel. Ze doen geen pijn, maar ik wil wel graag weten of ik er wat aan moet laten doen.
Ik hoef me geen zorgen te maken. Het is puur een drainage-probleem waar de een wel en de ander geen last van heeft.
De bult op m'n linkervoet van een paar weken terug lijkt wél op de loer te liggen. Mijn voet voelt in ieder geval niet normaal aan. Gelukkig blijkt een dag later dat er eigenlijk geen bult te bekennen is en ook de pijn is zo goed als verdwenen.

Door de feestdagen en de betreffende schoolvakanties is er 2 keer geen les, waardoor m'n voeten 3 weken rust krijgen. Ik ga me vooral richten op rekken, krachttrainen en uithoudingsvermogen. De passen beschouw ik even als bijzaak.