In een mailtje richting de docenten, waarin ik vertel van de zwelling, geef ik aan dat ik wat meer nadruk wil gaan leggen op techniek en krachttraining, en de passen wat meer als bijzaak wil beschouwen. Het feit dat ik in 5 lessen last heb van 2 blessures geeft aan dat ik te snel wil, of iets verkeerd doe (nou ja, das eigenlijk hetzelfde)

Te véél oefenen

Ik blijk ook te snel te willen: naast het onjuist rekken, oefen ik veel te vaak. Dagelijks probeer ik zo'n 60 keer op m'n tenen te gaan staan, om vervolgens weer met m'n hielen op de grond te zakken. Een oefening die de spieren die een Ierse danser het meest nodig heeft, versterkt. Ik doe het alleen véél te vaak. Ik moet dat hooguit 3 dagen per week doen en er steeds een dag rust tussen in houden.

Ik krijg wat nieuwe passen mee om te oefenen en merk tegelijkertijd dat ik toch weer last van m'n linkervoet krijg. Misschien ben ik toch te enthousiast en sta ik onbewust meer te springen dan eigenlijk de bedoeling is. Ik sta in ieder geval erg hoog op m'n tenen. Dat is opzich geen probleem, maar het vereist wel veel kracht van de spieren in het gebied waar ik enige pijn ervaar.

Nog weinig controle

Ik kan het ook moeilijk veranderen. Ik mis simpelweg nog de controle over m'n spieren om een tussenweg te vinden tussen 'heel hoog op m'n tenen' en 'voeten plat op de grond'.
Ook moet ik meer werk maken van de techniek van m'n seven. In plaats van een vloeiende beweging naar rechts en links stap ik nogal veel op en neer, wat helemaal niet de bedoeling is.
De komende week heb ik ook bij gewoon lopen redelijk wat last van m'n voet en ik laat het oefenen dan ook voor wat het is, dan maar alleen rekken.