Waar de Single Jig vorige week zo ontzettend 'goed mis' ging (dat is geen typfout) is deze keer de Reel aan de beurt. Ik corrigeer echter keer op keer en ga wel door.

De Light Jig is weer een beetje een 'oh jee' moment: ik heb er deze week de tijd niet voor gehad om het te oefenen, maar de beweging blijft ook in m'n hoofd spoken.
Als ik de lead-around moet dansen, gaat het gek genoeg vrijwel vlekkeloos, bij de side-step haak ik af omdat ik die nog nooit gehad heb, waarop de lerares verbaasd vraagt of ik de side-step al ken.

Die krijg ik dan ook aangeleerd al is het begin ondanks een hele lage snelheid moeilijk: ik dacht er al eerder zo over, maar ik vind inmiddels wel dat de term 'Light' absoluut niet slaat op de moeilijkheidsgraad van deze dans. Ik vind 'm gewoon pittig en ik oefen daarom, op aanraden van de lerares die ziet dat ik het verkeerd doe, een aantal keer 'hop-back-hop-front-hop-back-enz....'
Pas dan begrijp ik wat ik moet doen en pak ik mijn schrift om de bewegingen te noteren.

Bij de Slip Jig gaat het wel aardig en denk ik vooruit aan de Single Jig. De laatste beweging daarvan lijkt zo erg op de passen van de Slip Jig... nou ja. Niet aan denken verder. Natuurlijk gaat het bij de Single Jig fout en dans ik tóch de passen van de Slip Jig. Nou ja... pech gehad.

Met het harde schoenenwerk is er even verwarring over de snelheid van de muziek. M'n medebeginner wil het het liefst op lagere snelheid, terwijl ik liever de normale snelheid prefereer.
Als ik desondanks toch de lagere snelheid probeer, merk ik dat ik enorme moeite moet doen om in te houden.
Daarna mag ik op normale snelheid aan de gang. Dat gaat best aardig, tot ik de side-step moet doen en al bij het begin ervan aan het twijfelen ben of ik wel met het juiste been eindig. Dat ik daar aan denk merk ik bij de volgende pas op dat er inderdaad iets niet klopt en bij de derde pas is dat nog te doen, maar bij de pas die er na komt gaat het niet meer en stop ik.

Voor volgende week staat het begin van een hornpipe op het programma...