Verdorie nog aan toe: als ik net op de pont sta merk ik dat ik alweer naar de WC moet. Dat gebeurde me 2 weken terug ook al. Toen was het echter 10 minuten nadat ik thuis was gegaan al mis. Meteen op de bus moest ik al en gezien de wachttijd op de pont en de overtocht zelf, ging ik dat echt niet redden en besloot ik de stationstoiletten op Amsterdam maar op te zoeken. Nu loop ik maar snel naar de loods om daar binnen het toilet op te zoeken.

De Beginners Reel gaat vlekkeloos, al merk ik dat het moeite kost. De lerares heeft me wel extra tijd gegeven op te warmen, maar heel veel merk ik er niet van.

De Light Jig sla ik over: ik heb er wel goed op geoefend en de hops gaan me inmiddels aardig af, maar de beweging tussen de hele serie hops in, ontgaat me keer op keer. Het helpt ook niet dat ik die niet opgeschreven heb.

Als ik aan m'n medebeginner vraag hoe het moet, lukt het me ineens wel en besluit ik het meteen op te schrijven.
Met een grote cirkel en grote letters waarschuw ik mezelf dat de hele serie bewegingen herhaald moet worden met RECHTS, waar vrijwel elke lead-around uit dezelfde serie passen bestaat die eerst met rechts en daarna met links uitgevoerd worden.

De Slip Jig vergt even wat geheugen opfrissen, maar uiteindelijk lukt dat wel. M'n medebeginner zegt ook nog hoe vaak ze de mist in gaat met die dans omdat de laatste pas ervan sterk lijkt op de laatste pas van de Single Jig.
De Slip Jig mislukt halverwege maar pak ik uiteindelijk wel weer op bij een ander deel van de muziek.

Dat gaat makkelijk... oh... 't is primary-snelheid...

Als we de Single Jig moeten doen, sta ik verbaasd te luisteren naar de muziek. Dat is Primary of Intermediate snelheid, geen Beginners-snelheid. Ik probeer dan ook mee te komen, maar merk al gauw dat ik te snel ga. In het voorbij step-hoppen vraag ik ook verbaasd aan de docente, die staat te kijken, waarom ze de langzame muziek gestart heeft en dan hoort zij het ook.

Fout is goed

De snelle muziek wordt gestart en we beginnen opnieuw. Nu gaat het wel goed, al merk ik dat ik bij de laatste passen van de lead-around bijna de mist in ga. Ik ga echter door al moet ik echt even goed opletten waar we zijn.
Bij de sidestep gaat het aan einde weer mis. Ik vang echter op en ga door. Bij de laatste serie passen doe ik inderdaad een pas van de Slip Jig tussendoor. Desondanks weet ik (wegens afwijkende timing) te corrigeren en dans ik door. Pas bij een van de laatste passen, als ik voor de vierde keer de mist in ga, is het over: nu moet ik zo enorm nadenken wat er nog komt dat het niet meer lukt.

De lerares is echter verrukt: 'You did something completely different but you kept on going. You did something wrong THREE times but you corrected and went on! That's GOOD!'
En inderdaad, dat is ook zo. Ik was er in Haarlem wat beter in, waarschijnlijk omdat het daar enorm rustig was vergeleken met deze zaal.

Met de harde schoenen gaat het wel al ben ik zelf niet tevreden dat ik de vloer soms niet eens raak. De lerares zegt dat het belangrijkste is dat ik wel de bewegingen probeer te doen en ze bij beginners niet op zoek is naar perfectie, maar zelf zou ik het liever anders zien.