Dansles begint met een verrassing, niet alleen voor mij, maar ook voor een van m'n klasgenotes. De docente gaat rond met enveloppen en papiertjes. Het eerste is de rekening voor de komende lessen en is geen verrassing, het tweede is de bevestiging van m'n deelname aan de Feis in Antwerpen op 24 januari.

Verbaasd, omdat ik überhaupt niet wist dat ik ging, neem ik het papiertje aan. Het vervoer was immers het grootste probleem. Slik! Ze (de docente) heeft me ook opgegeven voor de Light Jig, de dans waar ik alleen nog maar de lead-around van ken...

Gelukkig blijkt dat allemaal niet zo'n probleem en is dat nog corrigeerbaar.
Mijn eerste vraag is wel of 'die ene' waar ze het vorige week over had dan ook gaat en volkomen onverwacht reageert iemand in de zaal dat zij inderdaad gaat. Die ene persoon blijkt dus gewoon in mijn groep te zitten...

Minder zenuwen

Met de dansen die ik dan wel wil doen wil het niet echt: ach, de wedstrijd is toch pas over 8 dagen. Met de zenuwen van de Europese Feis nog vers in m'n geheugen, valt me ook op dat ik amper zenuwen voel. Daar komt wel bij dat ik vermoed dat de Antwerpen Feis kleiner van opzet is maar wat vooral meespeelt is dat ik waarschijnlijk heel vroeg in de ochtend moet dansen. Dat verkleint de kans op zo'n extreme uitloop zoals bij mijn eerste wedstrijd enorm.

Een van de klasgenotes zoekt het op en mijn vermoeden klopt. Vroeg in de ochtend (omstreeks 9 uur) moeten ik en enkele anderen al 'op'.
Waar ze die informatie vandaan haalt weet ik overigens niet. Ik heb ook al wat lopen zoeken, maar op de website van de Feis zelf, waar je dat soort informatie op z'n minst zou verwachten, wordt nog steeds alleen maar verwezen naar het downloaden van een Word-bestand met de aankondiging voor de Feis zelf en een hele globale planning.

De Treble Jig: Wéér te langzaam

Met het harde schoenen werk staan ik en m'n klasgenoot die op hetzelfde niveau zitten, elkaar even vol ongeloof aan te kijken als de muziek start: mijn hemel wat gaat dat snel! Ik probeer het wel, maar moet al snel opgeven als ik veeel te langzaam blijk.
De lerares heeft het al snel door, maar zegt wel dat dat de snelheid is waarop de dans normaal gedanst wordt... Oef! Verrassing!

Er wordt langzamere muziek opgezet en dan wil het wel.