Ik ben veel te vroeg. Dat is niet zo gepland, ik heb gewoon een directe overstap op een andere bus waardoor ik vrijwel direct na het uitstappen uit de ene alweer onderweg ben met de volgende.
Dat betekent wel dat ik 25 minuten te vroeg ben. Nou ja, dan kan ik vast m'n sokken wisselen en extra deodorant spuiten, dan hoef ik dat straks niet te doen.

Ik trek m'n trui uit en oefen alles wat ik weet nog even en dat gaat vlekkeloos.
Eenmaal in de zaal is het hommeles. Bij de Reel gaat het nog wel, al heb ik grote moeite op het juiste punt te eindigen en niet te zenuwachtig te worden.

Bij de Single Jig is het afgelopen. Witheet stamp ik met 3 enorme klappen de ruimte uit, zo hard dat een van de meiden zich rot schrikt. In de hal overdenk ik alles eens. Wáárom wil het toch steeds niet? Wáárom had ik daar zoveel jaar terug geen last van?

Allemaal vragen waar ik geen antwoord op vind. Na een aantal keer diep ademhalen wordt ik nog even binnengeroepen voor de Slip Jig, maar ook die gaat al snel mis, waardoor ik maar van schoenen wissel en het op de harde schoenen probeer. Ook dat wil bijna niet en wordt alleen maar een berg frustratie.

De docente zegt nog dat ik me gewoon even moet concentreren, maar hoe ik dat ook probeer, het wil totaal niet. Mede daarom twijfel ik nog steeds over die wedstrijd...