De docente heeft wat informatie over de aankomende Feis. Die deelt ze ook met mij, al ben ik er nog steeds niet uit of ik ja of nee moet zeggen.

Ik krijg een duw in de richting van 'ja' als ik de Single Jig moet dansen en de docente halverwege dringend 'Stop!' zegt en ik, verbaasd langzaam nog een paar passen doorga, nogmaals te horen krijg dat ik mag stoppen.
Verbijsterd loop ik in m'n hoofd na wat ik fout deed. Nee, ik deed niets fout: het waren de juiste passen in de juiste volgorde...

32 bars. Meer niet.

Dan hoor ik iets wat m'n keus, wel of niet naar een Feis te gaan zeker zal beïnvloeden: wat ik net gedanst heb is voor een Feis genoeg. Vrijwel al het beginnersspul is na 32 bars voldoende voor een competitie en de Single Jig ís met z'n lead-around en sidestep naar rechts en links die 32 bars. Alles wat erna komt 'boeit niet'. Tja, als ik dát eerder had geweten...
Desondanks twijfel ik nog steeds of zoiets als een Feis wel goed afloopt. Maar goed, ik heb nog een maand de tijd om een beslissing te nemen.

Kalmeringsmiddelen?

Als ik met een twijfelende blik op m'n gezicht duidelijk maak dat een beslissing nog niet aanstaande is, wordt door de docente een opmerking gemaakt over 'chill pills'.
Bij doorvragen krijg ik iets te horen dat de zaken 'nogal' in perspectief plaatst. Waar ik nu al de kriebels krijg bij het denken aan de woorden 'competitie' en 'meedoen', was een van de meiden in het verleden zo zenuwachtig dat ze een aantal keer zelfs kalmerende middelen heeft genomen om de competitie(s) tot een goed einde te brengen. Weliswaar homeopatische middelen, maar toch.

Nou zijn de zenuwen bij mij niet zo erg dat ik overweeg om kalmerende middelen te gaan gebruiken, maar daar staat dan ook wel tegenover dat dát me echt te ver gaat. Ik vind Ierse dans hartstikke leuk, maar dat moet het dan ook wel blijven. Als ik iets moet innemen om het leuk te houden, is er iets mis...