Het is onvoorstelbaar, maar met de Beginners Reel ga ik halverwege wéér de mist in. Thuis had ik 'm 2 keer vlekkeloos geoefend, en ook in de hal had ging het vlak voor het dansen in de zaal tweemaal prima.

De Single Jig gaat gelukkig beter, al leg ik bij de laatste stap ook afstand af naar voren, terwijl ik alleen naar rechts of links moet bewegen. Ik merk dan ook meteen dat dat stukken moeilijker is...
Bij de tweede keer kom ik tijdens de lead-around al in de problemen als ik te weinig afstand af leg.

Met de harde schoenen gaat het gelukkig beter. Als ik dezelfde passen als vorige week nog een keer krijg, blijf ik toch weer steken op de snelheid: het blijft moeilijk voor te stellen hoe ik ooit voor elkaar moet krijgen dat ik in het moment dat ik overstap op m'n andere been, klaar moet zijn voor de volgende set bewegingen.

Is dat alles?

Als ik vervolgens in de hal even wat ga oefenen, schiet de bewuste pas er ineens in, gaat het vrij makkelijk en hoor ik ook het ritme erachter. Vervolgens heeft de hele beweging dan ook een heel hoog 'Jemig... is dát alles?' gehalte.
Het ziet er zo complex uit, maar als je 'm eenmaal door hebt, valt het hartstikke mee. Wel merk ik meteen hoe moeilijk deze pas is om te oefenen. Hij is eigenlijk niet langzaam te oefenen door het feit dat je in het overstap moment meteen door gaat met bewegen van je andere been.
Wel merk ik dat ik grote moeite heb om rechtop te blijven staan, waardoor ik een dag later enorme pijn in m'n rug heb.

Opkomende malaise

Sowieso is het snel over met de pret. Als ik de hal uitloop voel ik me enorm beroerd. Ik kan wel janken, al weet ik niet waarom.
De bus heb ik net gemist en de algehele malaise die ik voel opkomen wordt steeds erger. Ik ga dan maar met de pont, dat geeft me tenminste het idee dat ik ergens heen ga.
Als ik uiteindelijk thuiskom is er eigenlijk niets meer van me over. Ik zweet me kapot en m'n hoofd zit vol. M'n vuisten, vingers, ellebogen, nek, benen en voeten, alles doet daarnaast verrekte zeer...
Een dag later hoef ik niet meer te twijfelen: de griep heeft een bezoek gebracht.