Ik ben zenuwachtig en niet zo'n beetje ook. Ik moet toestemming vragen aan de docente om een week later met een cameraploeg van BNN binnen te vallen. Het onderwerp, de genderdysforie van m'n broer, kan ik naar mijn mening niet vermijden, dus dat moet ik vermelden en dat bezorgt me de kriebels.
Gelukkig blijkt het geen probleem en gaat ook vrijwel elke leerling akkoord.

Het dansen gaat minder lekker. Al bij het oefenen deze week ging het de bij de eerste pas van de Reel mis en voelde ik hoe ik net geen blessure opliep ergens in m'n rechterbeen.
Tijdens het dansen merk ik al snel diezelfde spier weer op. Ik rek vaak, maar het gaat niet weg. Het is waarschijnlijk m'n kuit en na wat rek-advies blijkt dat ook zo. Enkele oefeningen pakken puur de achillespees en de andere alleen de kuitspier.

Ondanks dat ik 3 keer in de week geoefend heb, merk ik niet bijster veel verschil, maar dat ligt ook echt aan die spier. Springen en neerkomen is buitengewoon gevoelig.
Al snel wordt er dan maar gewisseld op de harde schoenen, dan heb ik die spier veel minder nodig.

Ik hou mezelf ook een beetje in met het camerateam van volgende week in het vooruitzicht.
Bij de harde schoenen gaat de docent vrolijk door, maar na de tweede serie passen houdt het voor mij op. Meer heb ik nog niet als huiswerk meegekregen.
Die passen krijg ik dan ook meteen mee. Voor het eerst moet ik nu geheel op m'n schoenen gaan staan om daarna nog enkele andere passen in hoog tempo te doen, maar voorlopig doe ik dat maar lekker langzaam.