Bij het begin gaat het al een beetje fout. De lerares heeft de volgorde nu eens omgedraaid en we beginnen op harde schoenen. Dat heeft ze in het begin gezegd, maar er wordt heel vaak van alles besproken waar ik geen verstand van heb of wat niet voor mij bestemd is. Ik luister daarom eigenlijk niet en kleed me gewoon om en dat is de reden dat ik dat ook nu niet gehoord heb.

Ik doe daarom het harde schoenen spul gedeeltelijk op m'n zachte schoenen, maar krijg daar al snel genoeg van met het nogal stroeve bewegen. Ik schreef het al eerder, als je de harde schoenen goed machtig bent, zal het vast geen probleem zijn, maar redelijk onervaren met harde schoenen, is het stroeve rubber op rubber niet aan te raden om harde schoenenwerk op uit te voeren.

Wat ik moet doen mislukt daarna keer op keer. Op een gegeven moment doe ik zelfs een beweging uit de Slip Jig in de Treble Jig: respectievelijk een zachte-schoenen dans en een harde-schoenen dans.

Daarna oefen ik een bepaalde pas van de Treble Jig nog even apart van de rest, de volgorde en de passen zelf zijn goed, ik hou alleen bij 1 bepaalde beweging een iets te lange pauze tussen de passen in, wat niet de bedoeling is. Vervelend dat ik daar nu pas achter kom, want ik doe 'm dus al een aardig tijdje verkeerd.

De Slip Jig die ik vervolgens moet oefenen gaat ook hopeloos. Ik zal eerlijk moeten zijn, ik heb totaal niet geoefend. Dat lag gedeeltelijk aan m'n spierpijn, die toch wat langer aanhield dan verwacht, maar ook aan m'n doorzettingsvermogen: ik had gewoon geen zin.