Na 2 maanden zomerstop gaan de lessen weer verder. Hoewel ik heel weinig geoefend heb, gaat de Beginners Reel de eerste keer meteen vlekkeloos.
Bij de Single Jig kom ik in de knel bij de derde serie passen. Bij het doen van de tweede serie ben ik al aan het nadenken wat er ook weer volgde en dat heeft meteen zijn gevolgen.

Light Jig? Slip Jig?

Ik pijnig vervolgens m'n hersens als ik de derde dans die ik nog vlak voor de vakantie gekregen heb, probeer te herinneren. Even denk ik dat het de Light Jig is maar als ik een van de meiden vraag de lead-around daarvan eens voor te doen, kan ik niet anders dan bedenken dat ik niet de Light Jig geleerd heb, maar een andere dans. De naam is me ontschoten, maar goed, voor die paar passen die ik tot nu toe gekregen heb, is dat niet zo'n ramp.

Toegenomen uithoudingsvermogen

Kwa uithoudingsvermogen merk ik pas na de eerste keer van de reel een groot verschil. Ik sta te overdenken wat de volgorde was van de Single Jig als ik ineens merk dat ik wel wat vermoeid ben, maar niet meer zo bek-af ben als in het vorige seizoen. Alle oefeningen hebben duidelijk effect gehad!

Schop jezelf

Op m'n harde schoenen gaat het allemaal vrij redelijk. Wel schop ik weer eens tegen m'n eigen tenen. Deze keer heeft m'n rechtertip een ontmoeting met m'n linkerteen en waar het de vorige keer 'schampschotten' waren, is het dit keer een voltreffer. Als je denkt dat het stugge leer bij de neus van de schoenen bescherming biedt: vergeet het maar. De klap komt hard aan en ik trek m'n schoen onmiddellijk uit om te kijken of m'n nagel nog heel is, gelukkig geen bloederige taferelen en ook m'n nagel is (wonderlijk genoeg) nog heel.

Spierpijn

Een dag later heb ik weliswaar spierpijn, maar het is niet te vergelijken met het wrak dat ik was toen ik in september 2013 na 1,5 jaar pauze weer begon en ik 4 dagen niet normaal kon lopen omdat alles zo'n pijn deed.
Desondanks wordt het in de avond wel erg pijnlijk en zelfs zodanig dat ik in de nacht even m'n bed uit ga om te rekken: dat ik 2 maanden m'n voeten niet in m'n harde schoenen geplaatst heb, is duidelijk te merken, precies op de plekken waar ik altijd al last van had, doet het nu goed zeer.