Gelukkig weer de andere ruimte, wederom betonoefening

Gelukkig hebben we de andere ruimte weer tot onze beschikking, maar om te zeggen dat alles daarmee opgelost is... Het is er wederom enorm benauwd. Gelukkig blijkt al snel dat er ook aan de andere kant van de zaal een stel deuren is dat geopend kan worden, waardoor er een beetje tocht op gang komt, wat goed helpt om de temperatuur te doen zakken en ook minder vochtige lucht binnen te laten stromen.

Met m'n passen wil het niet echt: ik heb echt maar weinig onthouden en krijg eigenlijk alles voor de tweede keer.
Vooral het einde van de sidestep voor m'n harde schoenen is een pittige: na het optillen van m'n ene been moet ik het 'laten vallen' en daarbij de vloer twee keer raken. Daarna volgt ook twee keer een hop, maar die wil ik veel te snel en te stevig uitvoeren.

Dan blijkt al snel waar het probleem zit: zij leert na de reel studenten eerst een andere dans (de Light Jig), omdat daar de betreffende beweging ('hop-back') al gedaan wordt, maar dan op zachte schoenen. Zodra je die beweging onder de knie hebt, is het veel makkelijker om die op harde schoenen toe te passen. Die basis mis ik, wat de beweging stukken moeilijker maakt.

Ik probeer de beweging een paar keer te oefenen, maar ik weet niet of ik het wel goed doe. Wat niet meehelpt: ik snap totaal niet hoe ik de (in totaal) 12 bewegingen moet timen: de 2 trebles snap ik wel, maar hoe alles wat erna komt zich verhoudt qua timing kan ik totaal niet plaatsen.