Van het oefenen is weinig terecht gekomen en ook het rekken laat ik eigenlijk nogal vaak schieten.
Gelukkig loop ik de Light Jig zo nu en dan eens in m'n hoofd na en daardoor gaat het uitvoeren daarvan best aardig. Ik heb nog wel steeds redelijk wat moeite om niet te snel te willen met de hop-back-hop-2-3-4. Ook eindig ik nog wel eens met m'n verkeerde been, maar ik vang wel op om door te gaan.

De Single Jig doen we tot mijn teleurstelling niet. Ik vind het toch wel een leuke dans eigenlijk. De Slip Jig en de Reel komen wel aan bod en gaan goed.

Een nieuwe beweging: Rocks (maar dan nu écht)

Met het harde schoenenwerk komen we nu bij de rocks. Helaas heb ik al vrij veel moeite met de passen ervoor, waardoor ik de timing niet kan plaatsen en al helemaal niet met m'n juiste voet voor sta. Dat maakt het oefenen van de rocks al stukken moeilijker.
Daarnaast merk ik ook dat ik in Haarlem echt verwend ben. Één wand die vrijwel volledig een spiegel bezat en 2 wanden met een bar. Hoewel we wel een spiegel hebben, hebben we niets om ons aan vast te houden.
Daarom oefenen we de rocks op de 'valse' manier. Niet op je tenen staand, maar wisselen van voet waarbij je ook op je hielen gaat staan. Mijn vermoeden wordt dan ook bevestigd. Dit is vele malen zwaarder op harde schoenen dan op m'n sneakers.

Herhaling in elke dans, behalve bij de Saint Patrick

Ik probeer nog een deel van de bewegingen op te schrijven, maar heb er helaas net te weinig tijd voor. Daardoor kan ik ook de week erna niet volledig oefenen wat ik zou moeten oefenen en moet ik de rocks echt laten schieten.
Wat me vooral nekt: ik ben enorm gewend geraakt aan het herhalende patroon van de eerste 5 dansen die ik geleerd heb. Als je per ongeluk niet meer weet wat je met je linkerbeen moet doen is dat niet erg, omdat je alles wat je met je rechterbeen doet, ook met je linkerbeen doet.

De Saint Patrick, een zogenaamde Traditional Set Dance, kent dat patroon echter niet. De eerste serie passen is nog gelijk voor links en rechts, maar de bewegingen erna (de set) zijn wel veel dezelfde passen, maar kent geen punt waarbij alles wat je eerst met rechts gestart bent, met links herhaald.