Geen rocks, geen groepsdans, geen dansles: Brand op de NDSM-werf

Het gaat tot aan de pont goed. Ik zit op de kade van de voormalige draagvleugel-bootdienst naar IJmuiden een krant te lezen, in afwachting van de pont. Als die ongeveer 10 minuten later langszij komt, snap ik er niets van. Het ding is helemaal leeg en er staan alleen 4 gele hesjes vooraan.
Die 4 gele hesjes hebben bij CS dan ook de grootste moeite om met slechts hun eigen stem boven het geronk van de pont en de stadsherrie uit te komen om te vertellen dat de pont niet naar de NDSM-werf gaat wegens een brand.

Ik loop direct terug naar het busplatform, dan maar met de bus.
Ik bel een van m'n klasgenoten die ook met de pont gaat, maar krijg geen gehoor. Ik stuur alvast een SMS naar de docente, die waarschijnlijk nog onderweg is.
Kort erop wordt ik gebeld door m'n klasgenote, die nog onderweg is naar de pont. Ze keert terug om haar kaart op te laden om met de bus te gaan, maar kort daarop wordt ik weer gebeld door de docente dat zij er ook niet in komt.

We wachten even af, maar helaas, het terrein waar ook de hal ligt, blijft afgesloten. Ik bel m'n klasgenote op om te zeggen dat het niet doorgaat. Stipt 8 uur stap ik alweer in de bus terug naar huis.