En wederom gaat het niet lekker. Eigenlijk moet ik niet zeuren, het is gewoon niet gek. Zaterdag de 13de (zou het in de datum zitten?) werd ik opnieuw hondsberoerd en enkele dagen na een zodanig herstel dat ik weer aan het werk kon werd ik wederom zo beroerd dat thuisblijven de enige optie was.

Deze keer is alleen het harde schoenenwerk aan de beurt. Vanwege de naderende feestdagen hebben we allemaal iets 'kleins' te eten meegenomen (ik ben gelukkig niet de enige waarbij het meegenomen baksel iets groter uitgevallen is dan de bedoeling was)
Daarom vervalt het zachte schoenen werk. Als we (de beginner naast mij doet ook mee) de complete Treble Jig moeten dansen, moet ik echt even goed nadenken wat dat ook weer inhield.
Ik moet dat allemaal ook eens duidelijker opschrijven. Nu staat het dwars door elkaar in m'n schrift en soms zelfs onder het verkeerde 'kopje' (onder Lead Around staan dan ineens passen van de sidestep).

Pfieuw... Pittig dingetje, die Treble Jig

Ik schrik me wederom een hoedje als ik de snelheid zie van de lead-around. Wat wél scheelt: ik hoor nu ineens het ritme erachter en kan daardoor de bewegingen ervoor én erna beter plaatsen. Tot nu toe had ik de timing opzich wel door, maar hoe de lead-around dan moest klinken was me niet duidelijk, behalve dat ik sterk de indruk kreeg dat ik de bewegingen te langzaam deed.

Dit is overigens ook de laatste les van het jaar. Ik heb 2 vrije weken voor de boeg en daar kijk ik naar uit. Hoewel de vrijdagavond met dansen heel leuk is, vind ik het ook wel eens fijn om even niet te gaan.