Ik heb mazzel als ik uit de bus stap. De bus is nogal vroeg en daardoor heb ik een overstap op de 394, waardoor ik behoorlijk vroeg al in de loods ben. Ik kan me daardoor een minuut of 10 vergapen aan vergane glorie. Alles wat de loods zo boeiend maakt is nog vrijwel intact. Alleen de locatie is al fantastisch, is het niet vanwege het technische erfgoed, dan wel het vrijstaat-gevoel dat er zo sterk aanwezig is, samen met alle hokjes voor kunstenaars die de gekste dingen maken.

Met het dansen gaat het gelukkig erg goed. De Beginners reel krijg ik in 1 keer goed. De Single Jig gaat goed tot ik bij de side-step moet wisselen van been. Verder heb ik in ieder geval de volgorde van de daarna komende passen goed.

De Slip Jig, ook een zachte schoenendans, gaat ook vrijwel foutloos.
Op harde schoenengebied wil het nog steeds niet en ik begin zelfs te twijfelen of ik überhaupt ooit verder zal komen dan de passen die ik nu moet zien te leren.
Aan de andere kant moet ik niet vergeten dat dit pas m'n zesde les op harde schoenen is. Toen ik met m'n zachte schoenen begon ging het de eerste zoveel lessen ook niet van een leien dakje.

De nieuweling is er ook weer. Ik geef haar eind-veertig, maar ze doet zonder problemen mee met de passen, in ieder geval veel makkelijker dan ik in het begin.
Als ze me op een gegeven moment vraagt of ze op de juiste voet geëindigd is en ik wil antwoorden, merk ik dat sommige basiszaken al zo enorm verankerd zitten in m'n geheugen dat ik het niet eens weet zonder de beweging zelf te doen.