Een besneeuwd en bevroren Leeghwaterpark in Purmerend. De treurwilg steekt lekker af De winter van 2013 was er een van komen en gaan en... weer terugkomen. Aan het einde van januari begon het opnieuw te sneeuwen en was de vrieskou nog immer aanwezig.

Het Leeghwaterpark was vrijwel volledig wit. Alleen het bestrooide fietspad en de bomen staken af tegen een grauwe lucht die een nieuwe laag sneeuw aankondigde.

Twee jongeren hebben het ijs op het Noord-Hollands kanaal sneeuwvrij gemaakt en lijken daar druk over te twitteren Langs de Purmerdijk hadden enkele jongeren het ijs op het punt waar De Where het Noord-Hollands kanaal ontmoet sneeuwvrij gemaakt.

Zo. Nu eerst even twitteren hoe goed we dat wel niet gedaan hebben.

Een automatische koppeling van een Sprinter gevuld met vastgevroren sneeuw op Purmerend Overwhere Net zoals 10 dagen geleden heeft ook het treinverkeer te lijden onder de omstandigheden. Werd de koppeling vroeger beschermd door een kap, tegenwoordig ontbreekt die en staat de koppeling bloot aan de elementen, waardoor alle (stuif)sneeuw zich lekker ophoopt, om te bevriezen tot zeer dicht en hard ijs.
De foto nam ik op het station van Purmerend Overwhere.