Moment van blikseminslag ergens in Purmerend, still uit Youtube-video Rond 10 uur 's ochtends werd ik gewekt door wat gerommel in de verte. Toen ik een kijkje nam zag ik een donkere lucht aankomen. Een meer nabije donder kondigde een onweersbui aan.

Ik ging snel naar boven om de videocamera ter hand te nemen, toen het stevig begon te regenen en de ramen gesloten moesten worden. Daar wordt het geluid niet beter van, dus ging ik naar de slaapkamer van m'n ouders, omdat het daar vrijwel nooit inregent.

Niet zo lang daarna vond 1 gigantische klapper plaats, die een meter of 150 bij ons vandaan was. Enkele minuten na de eerste kwam nog een nabije inslag, maar die was lang niet zo luid als de eerste.
In mijn enthousiasme heb ik de microfoon niet goed genoeg aangesloten, waardoor je wat storing op het rechterkanaal hoort, die uiteindelijk toeneemt.

Nadat de bui overgetrokken was hebben we een kaart gepakt en zijn in een straal van zo'n 150 meter gaan zoeken naar eventuele schade in de buurt. We hebben niets gevonden, behalve buurtbewoners die de klap ook gehoord hadden.