Een dag vol met buien, nadat er in het westen wat gerommel hoorbaar werd, werd uiteraard de camera gepakt en de situatie vastgelegd. Overdag stelde het nog niet zoveel voor, de luchten waren bijzonder turbulent, maar echt zwaar onweer hebben we niet gehad, in de avond/nacht zou dat wel anders worden...

Aparte wolkenformatie bij onweersbui Onweersbui nummer 1 kondigde zich aan en zoals gewoonlijk ontstond achter ons een aparte wolkenformatie. Als een soort allesvernietigend front schoof de bui langzaam over ons heen.

Aparte wolkenformatie bij onweersbui Deze wolkenflarden die ineens vanuit het niets aangezogen leken te worden deden me sterk denken aan 17 juli 2004, toen een imposante rolwolk overtrok, dit leek een poging van de bui een rolwolk te vormen.

Dit was sowieso apart, omdat de bui eerst naar het noorden leek te trekken, maar eenmaal boven ons van richting veranderde en terug wou richting het zuiden.

Vanuit de verte werd geruis van stevige regen hoorbaar. Een dik watergordijn naderde ons.

Prachtige uitgewaaide buien-top Tussen de lage bewolking door kon in de verte een andere bui gadegeslagen worden, terwijl de eerste bui met laag gerommel wegtrok.

Prachtige wolkentorens werden zichtbaar van een bui die verder van ons verwijderd was, meer naar het noorden toe was een prachtige bui met uitgewaaierde top te zien.

Onweersbui nummer 2 Bui nummer 2 kwam eraan: als de zon lager had gestaan, had deze tegen de onderkant van de bui kunnen schijnen. Het had me niets verbaasd als hier behoorlijke mammatus-wolken te zien waren geweest.

Toen het zonlicht geblokkeerd werd door de bui, begon het langzaam aan te rommelen. Helaas trok ook deze bui meer achter ons langs, waardoor ons geen zicht op de bliksem gegund werd.

Vliegtuigjes trotseren onweersbui Nadat de donders weer waren verstomd tot laag gedreun met zo nu en dan een nabije bliksemflits, liep ik naar de slaapkamer van m'n ouders, om het uitzicht op de bui vast te leggen.

Net nadat ik de kamer binnenloop wordt het geluid van vliegtuigpropellors die het zwaar te verduren hebben hoorbaar, en komen er, dwars door de bui heen 3 vliegtuigjes tevoorschijn, waarvan ik er 2 vast heb kunnen leggen.

Prachtige 'bloemkoolwolken' van de onweersbui van zojuist Buiten had ik een fantastisch uitzicht op de bui, die zich richting het oosten begaf.

Gelukkig bleef het rond het eten rustig. De atmosfeer nam de tijd om op te laden voor de show van vanavond. Dat die show er zou gaan komen wist ik toen nog niet, maar dat maakte het er niet minder interessant om.

Bui die op Texel aankoerst Vanaf zee was inmiddels een bui richting land getrokken en deze bui zou boven Texel het nodige onweer ontketenen.

Dé onweersbui De foto eronder toont de paddestoelwolk die zichtbaar werd toen de lage bewolking ervoor optrok. Na de bliksemradar-beelden bekeken te hebben bleek dat ook hier weer onweer in zat.

Bui die Texel aandeed De bui die Texel aandeed trok snel weg richting Denemarken:

3 Bliksemflitsen En toen... begon het natuurlijke vuurwerk, waar helaas minder foto's van zijn dan ik had gehoopt. Veel bliksem zat helaas in de wolken. De bui was nog zo ver van ons verwijderd dat we geen donders konden waarnemen, maar de flitsen waren al duidelijk zichtbaar.

Interessante opname van 3 bliksemschichten.

Kronkelende bliksem Inmiddels was de regen naderbij gekomen en moesten de foto's helaas van achter het glas genomen worden.

Zogenaamde 'crawler' bliksem Helaas was het hierna snel gedaan en trok de bui oostwaarts.