Wat relatief zacht begon sloeg rond 11 februari om in winterweer. Was op de 11de het zuiden aan de beurt, een dag later was het midden en een groot deel van Noord-Holland bedekt onder een laag sneeuw die ook bleef liggen. Omdat het ook duidelijk waaide, hoopte de sneeuw vooral op plekken waar de wind vrij spel had, zich op tot prachtige sneeuwduinen.

Op de Waterlandse Morgen kon ik een prima foto maken van een besneeuwde boerderij aan de Westerweg. Ja, zo landelijk kan Purmerend dus ogen.

Een waterweg met besneeuwde walkanten met aan het einde een besneeuwd dak van een voormalige stolpboerderij

besneeuwd wandelpad grenzend aan Burggolf golfterrein in PurmerendOok grenzend aan de golfbaan oogt Purmerend totaal anders dan het stedelijke dat velen kennen. Zeker met een laagje sneeuw waan je je al snel ergens anders.

Een straatlantaarn aan de Westerweg met ijspegels aan het armatuurHoe koud het ├ęcht was toonde een straatlantaarn aan de Westerweg. Aan het armatuur hingen ijspegels die gerust 10 centimeter en langer waren.

Een besneeuwd voetbalveld aan het Zuivelpad met meerdere sneeuwpoppenOok op het voetbalveld aan het Zuivelpad was duidelijk zichtbaar dat er toch een beste laag sneeuw gevallen was. Dergelijke sneeuwpoppen had ik toch al een tijdje niet meer gezien.

Een dag later kon ik prachtige sneeuwduinen gadeslaan op de velden in Purmerland. Helaas had de dag ervoor de lader van mijn fotocamera het begeven en had ik alleen 'm n telefoon ter beschikking, dus het werd geen geweldige foto.

Een dag later begon de zon uitbundig te schijnen en was het al snel weer gedaan met de sneeuw.

prachtig glooiende structuren van sneeuw die in open veld over de walkanten van sloten geblazen is en sneeuwduinen gevormd heeft