Wegens de chaos van Sail rondom de NDSM-werf besluit de docente uit te wijken naar de Chasséstraat.
De reis begint slecht, mijn bus wordt opgeheven en ik weet nipt de andere buslijn te halen. Die bus is al vol. Voller dan ik gewend ben en ik vraag me af of we zonder dat er mensen moeten staan Amsterdam wel gaan bereiken. Nou, dat lukt dus ook niet. Is het de uitgevallen bus niet, dan ligt het wel aan de toeloop voor Sail zelf.

Onderweg zijn er geen problemen maar eenmaal de IJtunnel uit is het uit met de pret: het centrum staat volkomen vast door de Sail-gekte en ik zie de hoop, op tijd aan te komen, nu echt vervliegen.

Als we vervolgens ook niet meer uit mogen stappen op de Prins Hendrikkade, omdat de politie dat min of meer gevraagd heeft, is de chaos compleet: 8 uur en nog steeds in de bus. Enkele minuten na 8 kom ik op een bomvol Amsterdam CS aan. Onder het busstation kolkt een mensenmassa die zijn weerga niet kent.

Ik snel naar de tram, die zonder al teveel problemen rijdt. Kwart over 8 ben ik eindelijk bij de studio's, kleed me snel om en begin.

Kort samengevat: van dansen komt niet zoveel terecht. Het is vooral veel praten over de vakantie (voor zover je die hebt gehad) en grappen over dingen die voorgevallen zijn in de afgelopen weken.

Persoonlijk: ik heb mazzel dat ik ben blijven oefenen. Het spul op m'n harde schoenen gaat me prima af en alleen met m'n zachte schoenen ben ik wat roestig. De Primary Reel heb ik zo goed als niet geoefend en de Hornpipe heb ik helemaal laten schieten: die kende ik veel te slecht om te oefenen en ik was bang dat ik iets verkeerds aan zou leren.

Wel merk ik dat m'n nieuwe baan zijn tol eist: ik ben de hele dag aan het lopen, til veel, stap de heftruck en reachtruck op en af en ik ben op. Halverwege de les wordt ik misselijk en sta ik even klaar om naar een wc te rennen indien het echt tot overgeven komt.

Gelukkig zakt dat als ik even rustig aan doe. Net voordat ik wil vragen of een van m'n dansgenotes me een lift kan geven, vraagt ze dat aan mij. Ik zie een terugrit per OV absoluut niet zitten en neem het aanbod graag aan.