Waar ik vorige les m'n opname-apparaat nog vergat, heb ik dat nu wel bij me.
Ik ben daardoor wel te laat om nog mee te kunnen doen met opwarmen, maar goed, het is niet anders. Straks heb ik in ieder geval de muziek voor de Saint Patrick én de muziek voor het optreden.

De Reel is dans nummer 1 en die gaat vlekkeloos.
De Light Jig gaat, maar als ik na de lead-around al met het verkeerde been eindig en zo ook met het verkeerde been de side-step in ga moet ik alle zeilen bijzetten om het nog tot een goed einde te brengen. Helaas gaat dat bij de allerlaatste pas niet meer en stop ik maar.

Jammer, dan komt het begin van de Primary Reel een andere keer maar. De docent had vorige week namelijk gezegd dat ik bij een foutloze Light Jig de eerste passen van de Primary Reel zou krijgen. Helaas, het is niet anders. Ik weet wat ik moet doen, maar m'n benen werken niet echt mee.
De Slip Jig gaat gelukkig wel aardig, al raak ik opnieuw in de war met een pas van de Single Jig.

Met de Treble Jig, die opzich heel aardig gaat, schop ik bij de allerlaatste pas geweldig tegen m'n rechterscheen aan. De pijn verbijtend laat ik dat maar niet merken om me op de Saint Patrick te storten.

Omdat ik ook vorige week nog steeds niet de hele serie bewegingen op heb kunnen schrijven, kon ik het ook moeilijk oefenen. Ik heb maar zo goed mogelijk geoefend wat ik denk dat het moet worden, wat gelukkig juist blijkt.
Het gaat desondanks nog niet van harte. De timing juist krijgen blijft een pijnpunt. Als ik een van de meiden vraag een deel van de dans even met me door te nemen, moet ik haar een beetje tot rust manen, want ze doet 'm gewoon op volle snelheid, waar ik door moet krijgen of ik ergens een pas teveel zet of niet.

Belabberde rocks: Bang om te vallen

De rocks oefen ik wel, maar dan vrij langzaam en zeker niet op de muziek. Als ik dat, na meerdere keren oefenen, moet proberen van de docent, haak ik na enkele bewegingen van de set, de serie passen die er nog niet goed in zitten, af. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik hierbij bang ben om te vallen.
Wel moet ik zeker zeggen dat de rocks iets gemakkelijker gaan dan vorige week, al zal het er vast niet uit zien.

Het optreden oefenen gaat niet door. Dat vind ik zelf behoorlijk vervelend, omdat de docente niet voor niets gezegd heeft dat de passen nogal aan de pittige kant waren voor mij. Ik had al niet veel tijd, maar nu blijven er nog iets van 5 of 6 lessen over. Dat wordt keihard oefenen en ik denk er dan ook over om niet alleen een geluidsrecorder maar ook een videocamera mee te nemen naar de volgende les, anders ga ik er een flinke kluif aan krijgen.