De lead-around van de Treble Jig en de Light Jig

Het is een rustige les, er zijn er bijna meer niet dan wel, waarom weet ik overigens niet.
Ik had de hoop dat m'n docente de resultaten zou hebben, maar die heeft ze niet, iets wat ik haar, gezien de hoeveelheid, niet kwalijk kan nemen.

De wedstrijd wordt besproken, de resultaten gaan over en weer en dan hoor ik dat ik niet alleen sta in mijn mening dat het theater waar het evenement gehouden werd, bepaald niet 'ruim en luxueus' genoemd kon worden (zoals in het programma stond) en dat de voorzieningen voor de dansers zelf op zijn zachtst gezegd ontoereikend waren.

Als 'Open' een 'Beginner' zijn

Dan hoor ik ook iets wat ik altijd voor onmogelijk had gehouden. Een deelneemster heeft bij de afgelopen wedstrijd als Beginner deelgenomen aan de competities, terwijl ze eigenlijk een Open-danser was. Na de Beginner-competities wandelde ze met gemak door Primary en Intermediate, die ze allemaal won. Gezien het niveau geen prestatie natuurlijk. Daarna werd een Open Championship gedanst.

Ik dacht altijd dat dat niet kon. Gezien de hoeveelheid papierwerk die bij een dergelijk evenement komt kijken, had ik verwacht dat bij een dergelijke aanmelding meteen duidelijk zou worden dat de deelneemster uitgesloten zou worden van deelname vanwege het niveauverschil.
Hoe meer ik daar de dagen na deze les over nadenk (hoe je zoiets kunt voorkomen) hoe meer ik ook tot de conclusie kom dat je wel een enorme administratie veroorzaakt, bovenop een al enorme berg papier.

Bezwaar maken tegen oneerlijke praktijken

Overigens kan tegen dat soort praktijken bezwaar ingediend worden. Het nadeel is dat dat geld kost en de meeste scholen niet in het geld zwemmen.

Als ik wat touwtje spring om warm te worden merk ik dat ik de dunne kabel inmiddels een beetje 'ontgroeid' ben. Het tempo ligt zo hoog dat het lichte, dunne kabeltje amper nog betrouwbaar rond te draaien is.
Ik monteer de dikkere kabel (bij de set werden 2 kabels geleverd) en spring nog eens: ja! Dat is beter. Ik voel nu duidelijk weer weerstand in de handvatten en het touw draait weer beter rond.

Een nieuwe dans: de Light Jig

Goed, over naar dé dans. Nu ik de Beginners Reel en Single Jig onder de knie heb en met de Slip Jig goed op weg ben en ook van de Treble Jig (harde-schoenenwerk) steeds meer passen krijg, staat de Light Jig op het programma.

En mijn hemel, het begin daarvan is moeilijk. De 3 hops die ik achter elkaar moet doen zijn verwarrend, daar ik bij de 3de hop eigenlijk geen tijd heb om die 'proper' uit te voeren. Daarnaast is het overstappen op het andere been ook een probleem en zet ik al snel een pas te veel. Nou ja, dat komt nog wel.

Op harde schoenen is vooral de lead-around van de Treble Jig een probleem. Bij de wedstrijd heb ik al gezien hoe het er ongeveer uit moest zien en kon ik concluderen dat ik nog even te gaan heb...

Ik oefen even in de hal, waar het vrij aardig gaat en in de zaal gaat het zelfs heel goed als ik dezelfde serie bewegingen met m'n linkerbeen moet doen, terwijl ik die amper geoefend heb.