rare vezelige luchten eerder op de dag Midden in een hittegolf die al 7 dagen duurde en een van de langstdurende ooit zou worden, werd het hoog tijd voor wat verkoeling. Helaas waren de weerberichten niet hoopvol. Onweer zou steeds afbugien naar het oosten van het land.
De talrijke buien besloten echter de afslag naar het noorden en westen te pakken om hier wat herrie te schoppen.

Eerder op de dag: toch wel raar vezelige wolken...

Aanvankelijk had ik er niet zo'n vertrouwen in dat het nog tot een stevig onweer zou komen, de lucht was bewolkt, maar er was geen enkel stukje dreigende lucht te herkennen.
Dat veranderde rond half 4, toen de lucht begon te betrekken en ook de middengolfradio stevig geknetter liet horen.

Zo nu en dan meende ik gerommel te horen, maar dacht in eerste instantie nog dat dat vliegtuigen waren.

nog geen dreigende lucht Toen een paar minuten later een snel opkomende dreun toch echt onweer aankondigde ben ik naar boven gegaan. Van een echt dreigende lucht was nog geen sprake, zoals op deze foto's, genomen in zuidwestelijke richting, te zien is.

Ook achter ons, in zuidoostelijke richting, was er nog weinig te zien. Een paar van de foto's zijn gemaakt door de camera op het statief te monteren en het statief uit het raam te houden en de camera op de zelfontspanner in te stellen.

zeer dreigende lucht naar het westen Een minuut of 10 later begon de lucht duidelijk te betrekken. Aan de linkerkant probeerde zich waarschijnlijk een rolwolk te vormen, het ging ontzettend snel, maar doorzetten lukte niet. Op de foto die over het dak heen gemaakt werd, is duidelijk de dreigende lucht te zien.

halfdonker wanneer de bui boven ons hangt De eerste spetters begonnen te vallen en ook de flitsen en donders bleven niet onopgemerkt. Inmiddels hing de bui recht boven ons.

Diverse mooie bliksemflitsen werden zichtbaar, helaas lukte het niet om daar foto's van te maken.

onstuimige wolken Na een kort maar redelijk hevig onweer trok de bui weg. Nadat er kort een egaal grijze lucht zichtbaar was, kwam er beter zicht op de achterkant van de bui, waar kolkende wolkenmassa's zichtbaar werden.

Helaas zorgde deze bui niet voor de verkoeling waar we op zaten te wachten. Met een graad of 2 verkoeling schoot het weinig op.