Wéér de flow...

De 'flow'... het blijft een terugkerend probleem: In plaats van vloeiende bewegingen naar rechts of links lijkt het nergens op. Maar wat ik ook probeer en hoe vaak de leraar het ook voordoet, ik kom er maar niet achter wat ik moet doen om het wél te krijgen zoals het hoort.

Als ik vervolgens meerdere keren de mist in ga met m'n Reel prijs ik mezelf gelukkig dat ik niet aan de Feis meegedaan heb: dat was waarschijnlijk op een fiasco uitgelopen! Omdat na de Reel ook de Jig niet echt fijn meer wil blijft het bij veel rek-werk.

Uitkruisen

Een van de dingen die ik wel meekrijg om op te letten is het uitkruisen. Dat doe ik prachtig bij zogenaamde over's maar niet bij stappen waarbij m'n benen gestrekt blijven. Ik merk het zelf ook: m'n voeten wijzen dan bijna recht voor uit, wat absoluut niet de bedoeling is.

Daarvoor krijg ik een aantal oefeningen mee die gaan helpen om het uitkruisen makkelijker onder de knie te krijgen. Die zijn helaas danig complex dat ik die hier niet ga beschrijven: Dat zou een pagina opzich worden. Kern van het verhaal is dat het uitkruisen vanuit je heup moet komen en niet vanuit je knie. Doe je dat wel vanuit je knie, dan verniel je die er langzaam mee.

Zodoende is het een kwestie om na het in de lucht brengen van m'n been m'n knie te buigen en dan m'n been naar buiten te draaien en vervolgens m'n voet op de grond te plaatsen. Op die manier gebruik je echt de spieren in je heupen waardoor je veel beter voelt waar je nog aan moet werken en je voorkomt dat je uitdraait met je knieëen.